Omgeving

Ontdek Middelburg: onze tips!

Middelburg is de hoofdstad van Zeeland en een fijne stad voor zowel een weekend weg als een (strand)vakantie. Ervaar het rijke verleden van Middelburg in het Zeeuws Museum of vanaf het water en boek een rondvaart. Beklim de 207 treden van abdijtoren de Lange Jan en heb een prachtig uitzicht over Middelburg en Walcheren.

Trek gekregen? Dagcafé Sint John serveert al meer dan 40 jaar de beste tosti’s en yoghurtijsjes van Middelburg. Geniet van een heerlijk visgerecht bij onze buren van restaurant Basalt of kies voor een restaurant in de nabije omgeving van Middelburg. We bevelen restaurant Hof aan Zee in Dishoek en Restaurant Mezger in Domburg van harte aan.

Vanuit het centrum ben je met de auto binnen 20 minuten en met de fiets in 30 minuten aan zee. Vanwege de centrale ligging van Middelburg heb je de keuze uit de vele Walcherse stranden, zoals bijvoorbeeld het strand van Zoutelande of Oostkapelle. Vergeet dan niet eerst langs te gaan voor een fles frisse wijn bij Wijnkoperij Juste. Deze wijnwinkel is gespecialiseerd in biologische en bio-dynamische wijnen.

De Vismarkt in Middelburg

Elke eerste zaterdag van de maand is er een rommelmarkt aan onze eigen Vismarkt. Vroeger verkochten vrouwen uit Arnemuiden hier verse vis. De visleurster kwamen toen lopend met twee zware manden hangend aan een juk naar Middelburg om hun waren te verkopen. Toen het spoor van de trein en tram er lag, werd het transport gemakkelijker.